Zaloguj

Kategorie

Kontakt

Nasza infolinia dostępna jest od poniedziałku do soboty w godzinach od 8 do 19.

telefon603-351-308

Masz pytania zadzwoń

Możesz również porozmawiać przez czat online, wystarczy kliknać w poniższy baner.

Do refermentacji piwa w butelkach staraj się używać glukozy, jednak użycie cukru do refermentacji nie powinno spowodować posmaków bimbrowych. Najwygodniej oraz najszybiej jeśli zarobiliśmy brzęczkę na 20 litrów polecam rozpuścić około 200g glukozy w 1l wody o tem. pokojowej. Tak przygotowany roztwór wlać do wolnego fermentora. Nastepnie rurką przelać brzęczkę z cichej fermentacji tak by zbytnio piwa nie napowietrzyć. Użyciu 1l roztworu wody z glukozą niesie ze sobą kilka zalet:

- kazde piwo jest w ten sam sposób nagazowane,

- mamy objetościowo 1l piwa więcej (2 butelki)

- przyśpiesza nam proces butelkowania.